933 248 580 scej@iec.cat

Amb el títol «Institucions del nostre dret»,

la Societat Catalana d’Estudis Jurídics ha organitzat un cicle de conferències amb el suport de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia  -Comissió de Dones Advocades i Secció de Dret-, Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

També, ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Institut de Ciències Polítiques i Socials, l’Acadèmia de les Bones Lletres de Barcelona, la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Facultat de Dret de la Universitat Pompeu Fabra, la Facultat de Dret de la Universitat de Girona, la Facultat de Dret de la Universitat de Lleida, la Facultat de Dret de la Universitat Internacional de Catalunya i els Estudis de Dret i Ciència Política de la Universitat Oberta de Catalunya.

Programa

 

Primeres conferències

–  Situació actual i perspectives de futur del Codi civil de Catalunya. Anàlisi de les darreres lleis i noves iniciatives en curs, a càrrec de l’Iltre. Sr. Joan Carles Ollé Favaró, degà president del Col·legi de Notaris de Catalunya, el 8 d’octubre de 2019, a les 17,30h., al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (c. d’Ausiàs Marc, 40 , Barcelona).

– L’impacte de la doctrina restrictiva de l’autogovern, de la recentralizació competencial i dels efectes posteriors a l’aplicació de l’article 155 CE en el dret públic català, a càrrec del Dr. Josep Ramon Fuentes i Gasó, de la Universitat Rovira i Virgili, a l’Aula 313 de la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona), el 16 d’octubre de 2019, a les 18.30 h.

– La instrumentalización de la “Justicia” por el franquismo: la jurisdicción especial de responsabilidades políticas al servicio de la represión en la Universidad (1939-1945), a càrrec del Dr. Antonio Sánchez Aranda, de la Universidad de Granada, a l’aula A 502 de la Universitat Internacional de Catalunya, el 22 d’octubre de 2019, a les 17.00 h.

– Dret i literatura, a càrrec del Dr. Faustino José Martínez Martínez, de la Universidad Complutense de Madrid, a l’aula A 502 de la Universitat Internacional de Catalunya, el 28 de novembre de 2019, a les 17.00 h.

 – El llibre 6 del Codi civil de Catalunya i la modernització del dret de contractes, a càrrec de la Sra. María Ángeles Parra Lucán, magistrada de la Sala Primera del Tribunal Suprem, a l’Aula -1:04 de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida, el 29 de novembre de 2019, a les 12.00 h.