933 248 580 scej@iec.cat

Data: 7 de novembre de 2017

Lloc: Càtedra de Dret Foral Valencià – Facultat de Dret, Universitat de València

Una societat que compte amb diverses llengües en el seu territori, i que assumisca plenament el seu pluralisme i els principis més avançats de la democràcia ha de reconèixer, sense excuses i de manera igualitària, els drets lingüístics de tots els seus ciutadans. I fer-ho en totes les realitats socials, institucions i públiques, sense excepció.

La diversitat lingüística espanyola ha estat reconeguda de manera desigual i jeràrquica tant per la Constitució com per la legislació que se’n deriva. En aquests moments, després de quatre dècades de democràcia encara estem molt lluny d’una realitat d’igualtat lingüística i, si més no, de drets lingüístics realment garantits en tots els àmbits.

En el poder judicial, paradoxalment, les llengües oficials diferents del castellà tenen una presència marginal, difícil i sovint problematitzada. És necessari, per tant, analitzar aquesta realitat de manera constructiva i en tots els aspectes i detalls més concrets. La jornada Els Drets lingüístics en la Judicatura, organitzada per la Facultat de Dret de la Universitat de València, ha tingut la finalitat de debatre sobre els usos de les llengües oficials diferents del castellà en la Justícia, amb la finalitat de contribuir a la igualtat de les llengües i la fraternitat dels seus parlants. I ho ha fet amb ponències i panells d´experts diversos, conformats per persones especialitzades en drets lingüístics -jutges, advocats, acadèmics o representants dels moviments socials en defensa dels drets lingüístics-, tant de València com de Catalunya, Galícia o el País Basc.

A continuació teniu un enllaç a la web de la jornada realitzada:

https://esdeveniments.uv.es/14553/detail/jornada-els-drets-linguistics-en-la-judicatura.html